Ghana Day 2009


Officiële opening Verkeersbureau
4 november 2009, Gemeentehuis van Almere

Woensdag 4 november is het Ghanees Verkeersbureau officieel gelanceerd tijdens de 5e editie van de Ghana Day. Tot de gasten behoorden onder anderen de Hon. Samuel Sarpong (Burgemeester van Kumasi), H.E. Mrs. Lidi Remmelzwaal (Nederlands Ambassadeur in Accra) en Mr Eric. Odoi-Anim (Plaatsvervangend hoofd van de Ghaneze ambassade in Den Haag).

Gasten uit Nederland en Ghana, vanuit bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, overheden en particuliere initiatieven, komen jaarlijks bijeen in het gemeentehuis van Almere om te netwerken en kennis op te doen over Ghana. De gastvrijheid van de Gemeente Almere komt voort uit haar stedenband met Kumasi, de 2e stad van Ghana. Dit jaar waren er workshops door en over chiefs in Nederland, over investeringsmogelijkheden, over water en er was de premiére van een film voor Ghanezen over Ghanezen in de diaspora.

Toeristische markt
Informatieverstrekking over de mogelijkheden van (eco)toerisme in Ghana stond op de Ghana Day centraal bij het verkeersbureau. In haar stand was een breed assortiment aan brochures en ander informatiemateriaal beschikbaar. Het Ghana Verkeersbureau was vertegenwoordigd door haar twee oprichters, Eva van Dijk en Gerard van Heusden. Ook beschikbaar waren Lianne van Rijssel van Ontmoet Afrika en één van de pioniers van community based tourism: Hussein Salia uit Larabanga.

Kijk naar de foto's voor een impressie


VROLIJK, VEILIG EN VEELZIJDIG AFRIKAHomeReisgidsDownloadsFotosOver ons
NieuwsKaartLinksGhanaForumFeedback

(c) foto: Ronnie Dankelman, www.imaginative.nl