PERSVERKLARING

Klik hier voor de uitzending, beelden SBS6 Shownieuws
Het item werd aangegrepen om het vakantiegevoel in Ghana voor het voetlicht te krijgen van een groot publiek, (c) SBS6 Shownieuws
Catherine's vriendinnen hebben duidelijk Ervaar Ghana niet gelezen, (c) SBS6 Shownieuws


[Click for English version]

Het Ghanees Verkeersbureau heeft met verbazing kennis genomen van de column van Catherine Keyl. In de Telegraaf van 19 november 2009 spreekt Catherine over vermeend sekstoerisme in Ghana door haar vriendinnen. Zij suggereert dat sekstoerisme als een vorm van ontwikkelingshulp gezien kan worden. Het Ghanees Verkeersbureau vindt de uitlatingen stuitend en beledigend en vermoedt dat er sprake is van verwarring met andere Afrikaanse landen.

Géén Ghanees fenomeen
Ghana wordt als vakantieland steeds populairder. Sekstoerisme is in Ghana, voor zover bekend bij het Ghanees Verkeersbureau, geen gebruikelijk fenomeen. Met een sterk groeiende economie, diverse bestemmingen en een veilig, stabiel klimaat is het tropische Ghana steeds meer in trek voor reizigers die massabestemmingen willen vermijden en Afrika écht willen ontdekken. De gastvrije en vrolijke cultuur, het natuurschoon van stranden en regenwoud en de laagdrempeligheid zijn de redenen waarom individuele reizigers en groepen voor Ghana kiezen. Eerlijk toerisme is een belangrijke pijler voor de arme gebieden van Ghana. Ghana verwelkomt bezoekers die haar natuurlijke en culturele rijkdom respecteren.

Past niet in de cultuur
Stuitend is de suggestie dat sekstoerisme een vorm van ontwikkelingshulp is. Verdieping in de Ghanese cultuur leert dat de omgang tussen de verschillende sexen minder los is dan hier. Mannen die zich in Ghana inlaten met een tijdelijke seksuele relatie, worden door de gemeenschap verguisd en door hun familie verstoten. En dit terwijl familiebanden en gemeenschapszin de hoeksteen zijn van hun cultuur. Kritiek en afkeuring wordt daarbij in de Ghanese cultuur niet gauw openlijk uitgesproken. Niet de minaar, maar zijn familie zal worden aangesproken op het verwerpelijke gedrag. Een slecht geïnformeerde toeriste blijft dan gauw in de waan dat er niets aan de hand is.

Video
Reactie van Ghanees Verkeersbureau op uitlatingen Catherine Keyl SBS Shownieuws

Voor de pers
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de woordvoerder van het Ghanees Verkeersbureau:
HBMEO PR
T: +31 (0)703319211, +31 (0)641352741
E: ghana@hbmeo.com

[Click for English version]


VROLIJK, VEILIG EN VEELZIJDIG AFRIKAHomeReisgidsDownloadsFotosOver ons
NieuwsKaartLinksGhanaForumFeedback