MARVEL


28 september2009 - Sognayilli en Gowrie genomineerd
In de twee kleine dorpsgemeenschappen Gowrie en Sognaayilli werkt de dorpsgemeenschap samen met Ontmoet Afrika, vanaf 2007 aan het 'Pro Poor Tourism' project MARVEL. Dit project is gericht op het verwerven van inkomsten door de zeer arme bevolking. En daarmee op het stimuleren van ondernemerschap en onafhankelijkheid in plaats van afhankelijkheid en hulp. Deze twee bestemmingen zijn opgenomen in de reisgids ŽErvaar GhanaŽ.

Het project is afgelopen juni door een deskundige jury gewaardeerd met een nominatie voor de Millenniumdoelen Award 2009; een prijs voor het beste particuliere initiatief voor ontwikkelingssamenwerking. Het publiek, u en jij dus, bepaalt nu de uiteindelijke winnaar door haar stem uit te brengen. De winnaar krijgt 2000 euro, te besteden aan het project, en natuurlijk alle publiciteit die daarbij komt!

Help 'community based tourism' in Ghana en stem hier. Het betreft het project Marvel van Stichting Ontmoet Afrika Projecten (SOAP). Deze link werkt niet indien op uw computer al een stem is uitgebracht.

Achtergrondinformatie:
- promotiefilm
- Noord-Hollands Dagblad
- www.ontmoetafrika.nl
- bestemming Gowrie
- bestemming Sognaayilli
- de uitslag(c) foto: Ronnie Dankelman, www.imaginative.nl