Thuistoerisme de nieuwe trend?

Ghana was aanwezig op de Vakantiebeurs 2010 op de stand van het zogenaamde CBI-paviljoen.

Het aantal boekingen blijft fors achter, maar op de vakantiebeurs (12-17 januari 2010) was het onverwacht druk. Thuistoerisme is de nieuwe trend in reisland: genieten van een bestemming zonder er naar toe te gaan.

De interesse in andere landen en culturen groeit nog steeds, maar niet iedereen kan er even gemakkelijk op uit trekken door lichamelijke of financiŽle beperkingen. We lezen of surfen ons naar de wereld en dat is wat Vivian Klein thuistoerisme is gaan noemen. Vivian is voorzitter van de vereniging van toeristisch journalisten en persvoorlichters (Tourpress). Reisjournalisten en ook marketeers in de reisbranche moeten volgens haar op die trend inspelen en dat is precies wat het Ghanees Verkeersbureau met "Ervaar Ghana" doet.

Ook voor thuisblijvers....
Ervaar Ghana is geschreven met een brede doelgroep in het achterhoofd. Niet alleen de toerist die binnenkort afreist, maar ook de Opa, dochter, zus, buurman die achterblijft en ook wil ervaren wat kleinzoon, moeder en broer-lief meemaakt. Tegelijk moet het boek een souvenir zijn waarmee je eigen herinneringen terugkomen en een leuk verhaal zijn om je te verdiepen in de West-Afrikaanse cultuur vanuit je luie leunstoel. Op basis van de reacties tot nu toe, kunnen we concluderen dat we alle doelgroepen weten aan te spreken. En zo wordt een leuk boek, een manier om een verhaal te vertellen.

En van verhalen komen reizen!

Meer nieuws?
Klik hier voor alle nieuwsberichten.


VROLIJK, VEILIG EN VEELZIJDIG AFRIKAHomeReisgidsDownloadsFotosOver ons
NieuwsKaartLinksGhanaForumFeedback