Giet voor Afrika


Boetels voor een goed doel
Ze zijn helemaal hot, deze vrolijke zebragieters uit West-Afrika. Daar worden ze gebruikt in de keuken, op het toilet en door toeristen als verfrissende handdouche. Hier in Nederland staan ze voornamelijk in de vensterbank of tuin als gieter, vooral ook om de herinnering aan dit kleurrijke continent terug te halen.

BOETELS
Ze zien eruit als ouderwetse koffiepotten, zijn in oneindig veel kleuren en designs leverbaar en worden gemaakt van gerecycled plastic. Ook nog eens lief voor mamma aarde, dus. Ze worden boetels genoemd, wat misschien eerder Brabants klinkt dan Afrikaans. Een leuk cadeau voor iemand die in Afrika is geweest of een passie voor planten heeft.

ERVAAR AFRIKA
Het Ghanees Verkeersbureau haalde de boetels naar Nederland als onderdeel van de Ervaar Afrika-campagne. Ook om te laten zien dat ontwikkelingssamenwerking ook op een leuke manier kan. De opbrengsten komen namelijk ten goede aan eco-projecten in Afrika. Zo krijgt planten water geven opeens een heel nieuwe dimensie. Het Ghanees Verkeersbureau haalde de boetels naar Nederland als onderdeel van de Ervaar Afrika-campagne. Ook om te laten zien dat ontwikkelingssamenwerking ook op een leuke manier kan. De opbrengsten komen namelijk ten goede aan eco-projecten in Afrika. Zo krijgt planten water geven opeens een heel nieuwe dimensie.

VERKOOPPUNTEN
Ook interesse in boetels? De boetels van het Ghanees Verkeersbureau zijn onder andere verkrijgbaar in:
- Rotterdam bij The Hubshop
- Schiphol bij HBMEO (bel: 0650520176)
- Deventer, bij het Ghana Verkeersbureau (bel: 0650520176)

CADEAUDOOS
Boetels gaan moeilijk door de brievenbus, maar bij grotere aantallen vallen de portokosten mee. Bestel dus - voor het goede doel - een doos met minimaal vijf verschillende boetels vanaf Eur 40,=. U heeft dan een voorraad leuke cadeautjes voor uzelf en uw omgeving. Neem contact op met het Ghana Verkeersbureau.

Meer nieuws?
Klik hier voor alle nieuwsberichten.


VROLIJK, VEILIG EN VEELZIJDIG AFRIKAHomeEnglishReisgidsDownloadsFotosOver ons
NieuwsAgendaKaartLinksGhanaForumFeedback