Te gast in Costa Rica & Panamaper stuk Eur 8,95.
Bestel ze alle twee of samen met Ervaar Ghana en bespaar de verzendkosten!

Klik op de foto om te bestellen.

Vermeld duidelijk welke
"Te gast in"-uitgave u wilt bestellen.

Van dezelfde auteur
De laatste hand aan het manuscript van Ervaar Ghana werd gelegd tijdens een bootreis van Valparaiso in Chili naar Rotterdam. In de rust van een containerschip konden de auteurs geconcentreerd werken zonder afleiding van telefoon, email of internet. Van deze reis verscheen van de hand van dezelfde auteurs een bijdrage in het boekje "Te gast in Costa Rica en Panama".

In de "Te Gast In"-reeks schrijven auteurs met uiteenlopende achtergrond over hun ervaringen in een bepaald land. Ontmoetingen die net iets verder gaan dan de gemiddelde toerist en eco toerisme vormen de rode draad. Ook Ghana is in de reeks opgenomen.

In "Te gast in Costa Rica & Panama" reis Ellen Weber, samenstelster van deze bundel, van Panama-Stad naar de nationale parken aan de Pacifische kust van Costa Rica. Onderweg ziet ze het landschap en de mensen veranderen. In Boquete belandt ze tussen trommelende indianen, aan de Caribische kust danst ze tussen mannen met dreadlocks en in Nationaal Park Corcovado slingert ze als Jane tussen de apen. Schrijfster en reisleidster Femke de Groot beleeft spannende avonturen wanneer ze met een groep de top van de vulkaan Rincón de la Vieja beklimt. Ronald Naar heeft een vergelijkbare ervaring met wildwater raften in de Pacuare. Vanwege de hoge waterstand is het te gevaarlijk en moet de sensationele tocht afgebroken worden. Als alternatief gaat hij zeekajakken in de Stille Oceaan en dat blijkt een openbaring. Journaliste Selma Kers bezoekt in de hoofdstad San José en omgeving enkele fraaie musea, theaters en historische gebouwen. Reisorganisator Wouter Zagt kent de stad inmiddels wat langer, want hij woont er met zijn Costaricaanse vrouw en zoon. Hij beschrijft hoe het is om deel uit te maken van een Tica-familie. Tot slot verblijft Ellen Weber een weekje als vrijwilliger op de ecofinca van een bioboer.

Panama
In buurland Panama vaart Gerard van Heusden met een containerschip door het Panamakanaal terwijl Ellen Weber in een uitgeholde boomstam naar de San Blas Archipel gaat. Daar maakt ze kennis met de Kuna-indianen en hun molas. Op Bastimentos slaapt Ellen tussen de cacaobomen en ondersteunt daarmee een aantal Ngöbe-families. Met het toeristengeld kunnen deze indianen hun kinderen naar school laten gaan. Op zoek naar de lekkerste koffie, bezoekt ze in Boquete een koffieplantage van een Nederlands echtpaar.

Bestellen?
Het Ghana Verkeersbureau kan zowel "Te gast in Ghana" als "Te gast in Costa Rica & Panama" leveren. Gecombineerde bestellingen leveren korting op de verzendkosten op! Klik hier en vermeldt duidelijk welke "Te gast in"-uitgave(n) u wilt bestellen.

Meer nieuws?
Klik hier voor alle nieuwsberichten.


VROLIJK, VEILIG EN VEELZIJDIG AFRIKAHomeEnglishReisgidsDownloadsFotosOver ons
NieuwsAgendaKaartLinksGhanaForumFeedback