Akim Abompe

klik op de foto voor meer toeristische tips

Kralen kopen in Nederland? Shop in Ghana verkoopt ze en heeft een leuk boekje gemaakt met uitleg over het produktieproces.

Kralen van bauxiet
Al eeuwenlang maken de dorpsbewoners van Akim Abompe traditionele kralen. De grondstof is bauxiet en dat is in de omgeving te vinden. Een nieuwere manier om kralen te maken is op basis van glas. Flessen worden kapotgeslagen en in stukjes gesmolten. Maar in Akim Abompe gaat de voorkeur nog steeds uit naar de enige echte manier: bauxiet dus. Een deel van de dorpsbewoners houdt zich met de winning bezig, een ander deel bakt en verwerkt de kralen of repareert oude. Het bezoekerscentrum heeft een tentoonstelling met antieke kralen. Wie genoeg kralen gezien heeft, kan in de nabijgelegen heuvels mooi wandelen met fraaie uitzichten over het dorp, de waterval en de boerderijen. Daar worden lekkere zoetigheden gemaakt.

Te doen en te zien
- Leer over het kralen maken. De rondleidingen beginnen bij het bezoekerscentrum. Uiteraard zijn de kralen ook te koop.
- Wandel door het dorp, met of zonder gids. Bezoek een boerderij. Proef daar lokale honing, 'Akpeteshi' (gedestilleerd) en palmwijn.
- Doe een workshop 'kralen maken' of 'batik' (van te voren boeken).
- Loop naar het uitzicht op de waterval, naar de waterval zelf of naar de plek waar de dorpelingen bauxiet winnen.

Wanneer bezoeken en hoe past het in je reisplanning
De waterval is het mooist van juni t/m oktober. Akim Abompe laat zich goed combineren met Bunso of een bezoek aan het oudste cacaogebied van Ghana (Adjeikrom en Akwadum).
Openingstijden: dagelijks van 7u00 tot 18u00.

Accommodatie en eten en drinken
Overnachten in Akim Abompe kan in het guesthouse van het bezoekerscentrum (1 kamer, modern toilet, emmerdouche, lakens, maar geen handdoeken). Wellicht is er een homestay mogelijk. Gelukkig ligt ook Bunso dichtbij met leuke overnachtingsplekken.

Meer nieuws?
Klik hier voor alle nieuwsberichten.


VROLIJK, VEILIG EN VEELZIJDIG AFRIKAHomeEnglishReisgidsDownloadsFotosOver ons
NieuwsAgendaKaartTipsGhanaForumFeedback