Ghanese cacao bij de wijn!


De dorpsgemeenschappen Adjeikrom en Akwadum zijn leuke kleinschalige bestemmingen op het gebied van cacao in Ghana. Deze zijn opgenomen in de reisgids Ervaar Ghana.

Een bepaalde Ghanese cacaoboon staat bekend om zijn rood-fruit-karakteristieken en mist bepaalde ingrediŽnten (bitters) die normaal gesproken botsen met wijn. Daarom is deze boon de basis van een chocolade die speciaal is ontwikkeld om met wijn te matchen: Brix. Het resultaat is chocola die zo puur is dat het de subtiele nuances in wijn vergroot.

Verkrijgbaar
Brix is verkrijgbaar bij de Bijenkorf, in Librijeís Winkel, in een aantal wijn/kaasspeciaalzaken (onder andere Chabrol Wines in Amsterdam en vanaf oktober bij Gastrovino-winkels) en via Vindict.nl.

Lees meer hier.



























Meer nieuws?
Klik hier voor alle nieuwsberichten.


VROLIJK, VEILIG EN VEELZIJDIG AFRIKA



HomeEnglishReisgidsDownloadsFotosOver ons
NieuwsAgendaKaartTipsGhanaForumFeedback