Ghana is veilig


De veiligheidssituatie in Ghana is niet beinvloed door de politieke situatie en het geweld in buurland Ivoorkust. Wel is er sprake van een stroom civiele vluchtelingen in de grensgebieden met Ivoorkust. Ook in Accra is sprake van een grote hoeveelheid vluchtelingen. Deze zijn naar Accra gevlogen als gevolg van het (dreigende) geweld in Noord-Afrika.

Reisadvies: geen beperkende voorwaarden
Reisorganisaties ter plekke alsook reizigers rapporteren ons dat er geen enkele reden is om een reis naar Ghana uit te stellen vanwege de ontwikkelingen in andere Afrikaanse landen. Deze mening wordt gedeeld door het Ministerie van Buitenlands Zaken die wel voor de genoemde onrustgebieden negatieve reisadviezen afgaf. Kortom: Ghana is nog steeds vrolijk, veelzijdig en vooral veilig Afrika.

Afgelopen dagen lijkt de democratisering van Ivoorkust een belangrijke stap vooruit te hebben gezet, na de dramatische terugslag in de nasleep van de verkiezingen. We hopen dat ook Ivoorkust de ontwikkeling door kan maken die buurland Ghana doormaakte, waar een vergelijkbare nek-aan-nek-uitslag in de emotioneel en deels etnisch geladen verkiezing van 2009 leidde tot een normale democratische regeringswissel. De politieke stabiliteit en de bijbehorende veiligheid voor reizigers is een van de grote pluspunten van Ghana.


Meer nieuws?
Klik hier voor alle nieuwsberichten.


VROLIJK, VEILIG EN VEELZIJDIG AFRIKAHomeEnglishReisgidsFilmDownloadsFotosOver ons
NieuwsAgendaKaartTipsGhanaForumFeedback