Borborbor festivalreis

Programma

Za 23/7 Amsterdam
Introductiedag Amsterdam, Bijmer incl. Ghanese lunch

Ma 1/8 Naar Ghana
Vlucht Amsterdam Accra. Doorreizen naar Atimpoku/Akosombo

Di 2/8 Atimpoku/Akosombo
Welkom, ochtend om bij te komen van de reis, middag naar fair-trade bananenplantage en kentewevers

Wo 3/8 Atimpoku/Akosombo
Ochtend: bezoek dam, middag: met boot naar vissersdorp met archaeologische site, diner in Atimpoku

Do 4/8 Biakpa
Mountain paradise, wandelen/fietsen, lunch in dorp, bezoek cacaoplantage

Vr 5/8 Kpando
Opening Borborborfestival met een lezing over het belang van cultuur binnen het ontwikkelingsbeleid van Ghana. Avond: festival

Zat 6/8 Kpando
Ochtend: festival, aansluitend bezoek aan dorpen die vermaard zijn om pottenbakken en houtsnijwerk. Avond: festival

Zon 7/8 Kpando
Ochtend: optioneel kerkdienst, demonstratie voedselbereiding (gari, fufu, kenke, banku,palmolie, roken van vis etc), lunch in dorp. Avond: festival op het strand.

Ma 8/8 Naar de kust
Vertrek uit Kpando. Bezoek kralenfabriek in Krobo, doorreizen naar Bunso, excursie botanische tuin

Di 9/8 Busua
Naar Busua, guesthouse aan het strand. Avond: kampvuur op het strand met kreeft.

Woe 10/8 Ankobra
Naar Ankobra, boottocht door mangrove bos. Bezoek vissersdorp en lunch met verse vis. Vertelling over geschiedenis N'Krumah

Do 11/8 Elmina
Naar Elmina. Bezoek fort Elmina. Middag: relaxen op het strand

Vr 12/08 Elmina
Bezoek Elmina-stad

Zat 13/8 Accra
Naar Accra, bezoek nationaal museum. Avond: Accra by night met live band

Zon 14/8 Accra
Ochtend: bezoek James town. Middag doorbrengen zoals de Accralezen: op het strand of in het park. avond: vlucht terug naar Amsterdam

Ma 15/8 Aankomst in Amsterdam
Vroege ochtend: aankomst in Amsterdam

1 augustus 2011 - 15 augustus 2011
All in: 2450 Euro

De Amugaa Heritage Foundation nodigt je uit voor een georganiseerde reis naar het zuiden van Ghana met als hoofdevenement het muzikale Borborbor-festival.

Voor wie
Deze reis is bedoeld voor mensen die Ghana van binnenuit willen leren kennen. Het programma stelt je in staat dichtbij de Ghanezen te zijn. Je wordt begeleid en geinformeerd door deskundige Ghanezen. Je slaapt in eenvoudige, maar schone guesthouses en eet in Ghanese restaurants of bij de mensen thuis. Het hoofdthema is cultuur, maar reizen door Ghana betekent automatisch ook natuur en daar zullen we dan ook zeker aandacht aan besteden. Je zult veel met Ghanezen omgaan, maar ook je privacy wordt niet vergeten. Als er behoefte is om even lekker rustig een boek te lezen of te mijmeren aan de waterkant, dan is daar ruimte voor. We reizen met een groep van 8-12 personen in kleine busjes; voornamelijk door het zuiden van het land, zodat we niet alleen maar aan het rijden zijn. De reis begint al in Nederland met een kennismakingsbijeenkomst, bij voorkeur het weekend voor vertrek.

Borborbor-festival
Het Borborbor-festival in Kpando is een van de hoofdevenementen van deze reis. Borborbor is de populairste muziek van de noordelijke Ewe bevolking van Ghana en Togo. Het is een symbool van identiteit van de noordelijke Ewe maar bekend over heel Ghana.
Het festival is dit jaar gepland van 5 - 7 augustus en heeft als thema 'het bevorderen van inheemse kunst als integraal onderdeel van de ontwikkeling van Ghana'. Het programma is als volgt:
- Openbare lezing: Transversale integratie van inheemse kunst in de ontwikkelingsagenda van Ghana
- Straatcarnaval van Borborbor-muziek
- Grote voorstelling met Borborbor- en andere inheemse muziek en dans optredens
- Tentoonstelling en verkoop van lokale producten
- Borborbor-carnaval aan het meer

Prijs: 2450 Euro all-in
(ticket, verblijf, transport, alle maaltijden met water, alle excursies en professionele Nederlandstalige en Engelstalige begeleiding)
Niet inbegrepen: drankjes anders dan water, visa, verzekering en vaccinaties

Amugaa Heritage Foundation
Amugaa is een Ghanese stichting met Ghanees/Nederlandse roots, die tot doel heeft de banden tussen mens, natuur, cultuur en ontwikkeling te waarborgen en te versterken. De stichting is actief op de toeristische markt, omdat dit een sector is waarbinnen al deze aspecten samenkomen. Het team van Amugaa bestaat uit ethnologen, archeologen, antroplogen en sociologen en garandeert gedegen informatie over de cultuur van Ghana.

Amugaa betekent Volta in de Ewe-taal. De toeristische activiteiten van Amugaa vinden vooral plaats in de Volta-regio, een van de mooiste gebieden van Ghana. De groene heuvels langs het Voltameer, de vele pitoreske dorpjes en de bevolking met haar rijke cultuur van muziek, architectuur, houtsnijkunst en ambachten als kente-weven en pottenbakken, zijn de moeite van een bezoek meer dan waard. Het Amugaa-team geeft historische en sociaal-culturele uitleg van binnenuit. Reizen met Amugaa betekent dat je veel contact zult hebben met de bevolking en haar dagelijks leven. Amugaa garandeert je dat de bevolking direct profijt heeft van de toeristische activiteiten. Speciale aandacht zal worden besteed aan de positie van de vrouwen.

Contact:
AMUGAA HERITAGE FOUNDATION
P.O. Box LG 3
Legon, Ghana

Email: amugaa.tours@gmail.com
Telefoon:
-Ghana: Margriet Reinders +233(0)545518998 (NL sprekend),
-Ghana: Kodzo Gavua +233(0)245887383,
-Ghana: Wazi Apoh +233(0)542676293
-Nederland: Marjolein Even +31(0)618805177

Alternatieven
Past deze reis niet in je reisplanning, maar wel geinteresseerd in een georganiseerde reis naar/in Ghana? Kijk dan op de agenda voor andere speciale reizen of neem contact op met een van de touroperators op de tip-pagina

Meer nieuws?
Klik hier voor alle nieuwsberichten.


VROLIJK, VEILIG EN VEELZIJDIG AFRIKAHomeEnglishReisgidsFilmDownloadsFotosOver ons
NieuwsAgendaKaartTipsGhanaForumFeedback