Arts MET grenzen


Wij verkopen 'Nood breekt wet' niet zelf. Via bovenstaande link kun je het wel bij bol.com bestellen (en meer recensies lezen). Het boek is ook te bestellen bij de lokale boekhandel.

Recensie: 'Nood breekt wet'

Dokter zijn in Ghana is heel iets anders dan in Nederland. Arts David van Bodegom schetst in zijn roman 'Nood breekt wet' vlotjes over de ervaringen van een jonge bevlogen tropenarts in het uiterste noord-oosten van Ghana. Over uitdagingen, grenzen, keuzes praktische vindingrijkheid en over voldoening. David stipt verschillende culturele wetenswaardigheden over het leven in Noord-Ghana aan, maar diept de achtergronden helaas niet uit. Wat dat betreft is het boek mooi complementair aan 'Ervaar Ghana'. Wel brengt hij het werk op een kleine gezondheidskliniek op het arme platteland goed tot leven voor de lezer. Een realistische kijk, die als voorbereiding voor tropenartsen door heel de wereld niet mag ontbreken.

Uiteindelijk overlijdt de tropenarts aan zijn eigen ideaal; de westerse geneesmiddelen. Hoe? Dat lees je in het boek. Hij keert nog wel terug naar Ghana, hoop hebben blijft cruciaal. In het echt keert Van Bodegom niet meer terug naar Afrika om te leven, 'het past niet meer in mijn nieuwe (gezins)leven' zegt hij.

Titel: Nood breekt wet
Auteur: David van Bodegom
Uitgever: Prometheus
ISBN: 978-90-446-1594-4
Uitvoering: 294 p.


Volg ons op twitter (Ervaar_Afrika) en blijf op de hoogte!


Klik hier voor alle nieuwsberichten.


VROLIJK, VEILIG EN VEELZIJDIG AFRIKAHomeEnglishOver onsReisgidsFilmBoetelsBestellen
KaartGhanaForumFotosDownloadsFeedbackTips
NieuwsAgenda