Te gast in Ghana


Eur 8,95, Bestel samen met Ervaar Ghana en bespaar de verzendkosten!

Klik op de foto om te bestellen.

Samensteller van deze uitgave is journaliste Suzanne Heuts die veel gereisd heeft in Afrika. Speciaal voor deze uitgave trok ze enkele weken door Ghana. Haar belevenissen en ervaringen van andere journalisten geven de lezer een uniek kijkje achter de Ghanese schermen in de vorm van informatieve reisverhalen.

- Ingenaaid: paperback,kaft slap
- 80 blz.
- Met illustraties
- Verschenen: juli 2008
- Formaat: 164 x 114 x 5 mm
- Prijs: Eur 8,95
- Uitgever: Informatie Verre Reizen VOF

Topattracties
Tijdens haar reis door Ghana bezoekt Suzanne Heuts uiteraard de twee topattracties van Ghana: het Mole National Park en het slavenfort Elmina. In Mole ontmoet ze boeren die klagen dat hun oogst vernietigd wordt door olifanten en parkmanagers die problemen hebben met stropers. Voor beide problemen kan toerisme als alternatieve inkomstenbron mogelijk de oplossing bieden. Ook in Elmina, vanwaar veel slaven verscheept werden naar de Nieuwe Wereld, wordt geprobeerd om de lokale bevolking meer te laten profiteren van het toerisme.

Rijst en fufu
Voor de achtergrondreportages in deze uitgave deed Suzanne Heuts een beroep op journalisten die langere tijd in Ghana hebben gereisd of gewoond. Zo beschrijft Rolf Schippers het alledaagse leven in Accra. Samen met een Ghanese vriendin dwaalt hij over de markt en eet rijst en fufu in een lokaal eettentje. Al reizend door Ghana valt Mirella Klomp op dat religie altijd en overal aanwezig is. Talloze winkels, restaurants en bussen zijn opgesierd met teksten die verwijzen naar God of Allah. Op vrijwel elke straathoek vind je een kerk of hoor je een straatprediker het geloof verkondigen. Een rondreis door Ghana is dan ook niet compleet zonder een kerkbezoek, schrijft zij in haar bijdrage 'Religie ligt op straat'.

Development chiefs
Karin Anema gaat in op een nieuw fenomeen: de komst van development chiefs in Ghanese dorpen. In ruil voor een prachtig ritueel en een eretitel wordt van hen verwacht dat ze voor de ontwikkeling van het dorp zorgen. Maar ook zonder een dergelijke titel kun je in Ghana als vrijwilliger aan de slag. Oscar Vermeer werkte vier maanden als vrijwilliger met gehandicapte kinderen. Achteraf vraagt hij zich af wat zijn inspanningen hebben opgeleverd.

Op bezoek bij de lokale bevolking
Prominent in TE GAST IN Ghana staan enkele community based-toerismeprojecten. Want op dat terrein heeft Ghana veel te bieden. Het bijzondere van deze initiatieven is dat ze gerund worden door lokale bewoners en de opbrengsten in het dorp blijven. Tegelijkertijd geven ze bezoekers vaak een authentiek beeld van de Ghanese way of life. Zo kun je als toerist in het dorpje Sognaayilli, net buiten Tamale, slapen in een hut, water halen bij de pomp, eten bereiden op een houtskoolvuurtje en trommelen op een djembe.

RSS-feed: ghana_feed.xmlRSS-feed: ghana_feed.xml


Click for English language Klik voor Nederlands